KIRJOITINN SAMASTA AIHEESTA N.4 VUOTTA SITTEN AAMULEHTEEN .MITÄÄN EI TAPAHTUNUT.EI TAPAHDU NYTKÄÄN.SENSIJAAN MONISSA KUNNISSA TÄMÄ ASIAQ ON HOIDETTU. ODOTIN JONKINLAISTA VASTINETTA JUTTUUNI. ASIA OLISI APULAISPORMESTARI MIKKO AALTOSEN REVIIRIÄ. KUN KYSYMYS ON TOIMENPITEESTÄ JONKA TOTEUTTAMINEN ON REALISOITUNUT SÄÄSTÖINÄ ESIM HELSIINGISSÄ NIIN TAVALLINEN VELLIHOUSU ON MIKKO AALTONEN. SAAMATTOMIA ON JO TARPEEKSI.

PNEUMOKOKKIROKOTTEEN  LÄHIHISTORIAA

Hämmästyin kun Aamulehdessä 27.12.13 oli näyttävästi informaatiota pneumokokkirokotteesta ikään kuin uudesta asiasta. Joulupukki lahjoitti minulle Hesarin Vuosikerran n. 4 vuotta sitten. Eräänä päivänä lehti uutisoi melko suppeasti, ehkä kaksi palstaa ja 10 cm, että Turussa ollaan päättämässä ilmaisesta pneumokokkirokotteesta yli  60- vuotiaille koska se ehkäisee keuhkokuumeen ja säästää näin erikoissairaanhoidon tarvetta. Samalla uutisoitiin, että Helsingissä on ko järjestelmä ollut käytössä jo useamman vuoden ja odotetut säästöt ovat toteutuneet. Puhuin rokotteesta silloisen omalääkärin kanssa ja hän piti sitä minulle tarpeellisena. Kirjoitti lääkemääräyksen jonka hain omakustanteena apteekista ja junailin pistämisen.. Silloisen rokotteen suojavaikutuksen kesto oli n. neljä vuotta. Nykyisen omalääkärin kehotuksesta toteutin asian joulunalusviikolla kuntoon 42 eurolla. Vaihtoehtona oli nyt rokote jota ei tarvitse uusia. Mukava on säästää 7000 euroa kaupungin menoja.

Se tässä nyt ihmetyttää, että Joensuun kaupungin viimevuotisen esimerkin  mukaan  ainakin kymmenen kaupunkia puuhastelee saman  asian kanssa. Vielä enemmän ihmetyttää se ,että THL:n ylilääkäri HAHHA NOBYNEK kertoo ,että maaliskuulla odotetaan tutkimustuloksia maalikuussa Hollannista. Sitten kuulemma otetaan kantaa. Mielestäni ei voi olla niin, että Helsingissä ja Turussa on tehty jo vuosia sitten rokotepäätökset pelkkien kuulopuheiden perusteella. Kyllä Helsingistä  saa varmasti tilattua asian päätöstä koskevat asiapaperit perusteluineen. Kaikki factat on olemassa sille ,että Tampereen pitäisi tämä asia myös toteuttaa. Jos se vaatii sen, että valtuusto käy tutustumassa Hollantilaiseen kotihoitoon niin kyllä me ikäihmiset senkin olemme valmiit kustantamaan. Kohtahan ne tulppaanit kukkivat iloisessa Amsterdamissa.

Jukka Koo Salonen, tanhuankatu 28, 33560 Tampere, gsm 040-5088779

PS: Anton Tsehov taskumuistikirjassaan sanoo:”Jos koira kirjoittaa lahjakkaasti,niin kyllähän koirakin siitä tunnustusta saa” Kun niin kävisi nytkin.