Tällä jutulla on siten historiallista arvoa, ettå kun olin hyllytettynä Aamulehden toimesta ennen  14.9 sattunutta kotitapaturmaa n.5-6-kk niin ihmeeliseltä se tuntui kun kirjoittamaan pystyttyäni juttu meni läpi.Samoin meni seuraavakin.koskien Tampereelta puuttuvaa ikäihmisten rokotusohjelmaa joka vielä kaikenlisäksi säästää kuluja.Nyt olisi taas elinkeinojohtajasta kirjoitettavaa..Nyt haetaan tonttipäällikköä sanomalehti-ilmoituksella. Tonttipäällikön tehtävät ovat 80 % samat kuin elinkeinojohtajalla. Jonpikumpi on tarpeeton.Elinkeinojohtaja tai tonttipäällikkö.Jos niin kirjoittaisin niin ei Aamulehti sitä julkaisisi.Keskijohtoa pitäisi lihomisen jälkeen ohentaa.Tässä olisi paikka.

Elinkeinojohtaja hakusessa

24.11.2013 lehdessä oli näyttävä ilmoitus otsikon ”Tule Tampereen tekijäksi” alla  jossa kerrottiin, että Tampere hakee Elinkeinojohtajaa.Ilmoituksen tekstissä kuvattiin laajasti niitä tehtäviä joita elinkeinojohtajan edellytetään kykenevän hoitamaan.

Lyhyesti lainattuna mm seuraavaa: ”Vastaat mm. kaupungin elinkeino-teollisuus ja innovatiopolitiikan stategisista linjauksista ja toteutuksen ohjauksesta.Tehtäväsi on kaupungin yritysasiakkuuksien hoitaminen, uusien investointien ja yritysten hankinta, kaupungin ja elinkeinoelämän välinen yhteistyö…………………Tärkeä osa työtä on yritysalueiden –ja tonttien markkinointi, myynti ja vuokraus  yhteistyössä kiinteistötoimen kanssa……………………………”

On vaikea ymmärtää, että elinkeinojohtajan tehtäväkuvaus sisältää juuri ne tehtävät joissa konsernijohtaja Kari Kankaala on aiheuttanut kaupungin täydellisen epäonnistumisen ja saamattomuuden. Voiko vastuun siirtää itseltään pois yhdellä ilmoituksella. Ainoastaan yksi toimitusjohtaja on tullut  julkisuuteen kertomalla ,että hänelle ei edes soitettu jotta olisi voinut neuvotella yrityksensä laajentumisen vaatimasta teollisuustontista. Monet menevät suoraan naapurikuntiin. Työvoiman vähäisyydestä ei voi olla kyse.Hän on palkannut alaisekseen kehityspäälliköitä niin, että ei edes muistanut lehtihaastattelun yhteydessä koska palkkasi Pauli Välimäen. Onko toimialan sisään kehittynyt suojateiden, kävelykatujen, pyöräteiden jne  paikoista huolehtiva joukko. Jos uusi elinkeinojohtaja pystyy tekemään hänelle asetetut tehtävät ja parantamaan kaupugin maineen niin konsernijohtaja Kankaalan tarpeellisuus organisaatiossa tulee kyseenalaistaa. Erittäin tärkeän ja tarpeellisen päätöksen teki kh. päättäessään, että henkilöstöjohtaja Nina Pietikäisen hyväksyntä tarvitaan kun  vanhoihin tai uusiin tehtäviin palkataan henkilöitä. Päätös ei ehtinyt vaikuttamaan tähän tilanteeseen.Kauppakamari on lobannut vuosien saatossa monta mieleistään henkilöä tärkeisiin tehtäviin.Tässä tilanteessa saattaisi olla meidän kuntalaistenn etu jos kauppakamari hoitaisi valinnan .

Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28. 33560 Tampere. gsm 040-5088779