Täsä nyt on näyte siitä tilanteesta johonka olen ajautunut jälleen.Olen joutunut hyllytetyksi Aamulehdessä. Kolme tunnelikriittistä juttuani on laitettu roskakoriin. Kokeilumielessä kirjoitin tämän Homohuumaa-jutun. Ajattelin sen kelpaavan. Ei mitään.Sitten kirjoitin Muumimaailman Evakkoreki jutun jossa kerroin löytämästäni uudesta muumimaailman sijoituspaikasta.Sama juttu.Eipä tässä voi muuta tehdä kuin lueskells päivittäin Aamulehdestä Tunnelin puolustajien juttuja.

HOMOHUUMAA !!!

Jo Riittää !

Nyt on niin ,että luterilainen valtiokirkkomme elää etsikkoaikaansa. Ensimmäinen naispiispa siunaa lähetystehtävään ensimmäisen homoparin. Etsikkoaika tarkoittaa sitä, että Jumala puhuttelee seurakuntaa tai yksittäistä ihmistä. Kirkkomme on kääntänyt asian nurinpäin ja alkanut puhutella jumalaa kehottaen häntä pohtimaan uskonasioita. Suomen lähetysseuran kokouksessa äänestettiin siitä, että homoparia ei saa lähettää lähetystyöhön.Esitys  hävisi täpärästi 205-222.Tyhjää äänesti 32. Tyhjää äänestäneet olivat ilmeisesti uskovaisia. Arkkipiispaa  ja Irja Askolaa ei häirinnyt yhtään se, että jos tyhjää äänestäneet olisivat äänestäneet hylkäämisen puolesta niin homot olisivat jääneet kotimaahan.

Suomi on pieni, harvaanasuttu pohjoinen maa jolla on vakaat uskonnolliset juuret niin valtiokirkon kuin herätysliikkeiden kautta. Miksi meidän kirkkomme pitää rynniä eturiviin. Arkkipiispakin  Kotimaa lehdessä pitää ihmisten hämmennystä luonnollisena. Eikö hän samalla jo myönnä jotain. Kirkko ikään kuin ”kaivaa verta nenästään”. Kirkosta eroamisiin tuli viikonvaihteen jälkeen 200 ihmisen eropiikki. Se ei ole suuri luku mutta jos tilanne aiheutti 200 000 ihmisen harkitsevan eroaan niin sepä sitten on jo jotain.

Eihän homot mitään yhteiskunnan hylkijöitä ole. He selviävät ja menestyvät usein aivan erinomaisesti. Ei ole mitään estettä heidän osallistua normaaliin seurakuntaelämään. Mielestäni kysymyksessä on tahdonvastainen sairaus, joka vaan sijaitsee  ainakin miehillä reisien välissä. On paljon sairauksia esim kehitysvammaisuus jota sairastavat tarvitsevat kaiken yhteiskunnan tuen. Homot pärjäävät muutenkin.

Tapahtunutta ei saisi kirkoissa kuoliaaksi vaieta. Toivon löytyvän kirkkoherroja ja kappalaisia jotka jumalanpalveluksen saarnoissaan ottavat asian esille.( Kun itse menen Messukylän kirkkoon sytytän aina kolme kynttilää palamaan kynttilätelineeseen. Äidille, isälle ja veljelle. Se herkistää. Rahalaatikossa lukee niiden menevän kirkon lähetystyölle. Herkistääkö se enää?)

Nykyisin lehdissä on usein ilmoituksia tavaroiden takaisin vedosta. Kambodzhassa homous tuomitaan. Jos saapuneessa  tavarassa ilmoitetaan olevan virheellisyyksiä niin kirkko voi toteuttaa takaisinvedon

Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28. 33569 Tampere. gsm 040-5088779