Blogivierraani.Päätin nyt tallentaa tämän Aamulehden julkaiseman jutun.Se oli mielenen asia koska kirjoitin sen vaalien jälkeisenä ensimmäisens päivänä ja se meni suoraan lehteen. Sitä kokee jonkinlaisen onnistumisen tunteen.Palautekin oli siinä mielessä poikkeuksellista ,että jotkut kuntalaiset kaivoivat lankapuhelinluettelosta numeroni ja soittivat.Olivat äänestäneet "Ei tunnelille" ehdokkaita mutta ajattelivat heidän jälleen kerran pettävän.Kirjoitukseni sanoma oli heistä aivan tarpeellinen.En kirjoita nyt enempää koska haluan kirjoittaa kerrankin kaikenlaista sekasotkua vaalituloksesta otsikolla "NYT NAATITAAN"

VAALILUPAUKSEN pettäminen.
Eilen päättyneiden kunnallisvaalien tulos , keskustelut hävinneistä ja voitetuista ovat alkaneet ja jatkuvat vielä hetken aikaa. Vaalityönsä aikana monet ehdokkaat antoivat vaalilupauksen/sia. Jollain se oli vanhusten huolto joillain kyläkoulun säilyttäminen jne. Meillä Tampereella oli yksi lupaus ylitse muiden:”Ei tunnelille, Ehdoton ei tunnelille”
Koska vaalilupaus syntyy. Näkyvimmin ja pysyvimmin se syntyy silloin kun valtuustoehdokas henkilökohtaisessa vaali-ilmoituksessaan lehdessä julistaa : Ei tunnelille, Se on hänen henkilökohtainen vaalilupauksensa jolla hän toivoo samanmielisten kuntalaisten äänestävän itseään. Jos hän tulee valituksi valtuustoon niin hänen tulee noudattaa henkilökohtaista lupaustaan. Jos hän ei näin menettele niin hän pettää lupauksensa. Ryhmäkuri on olemassa, mutta ei tähän tarkoitukseen.
Minä en voi ymmärtää, että tälläkin hetkellä käydään eritasoisia neuvotteluja erilaisista ryhmittymistä jotka enemmistön turvin alkaisivat  käyttää poliittista valtaa jatkossa. Niissä  neuvotteluissa on tärkeänä elementtinä ei/kyllä rantatunnelille.Jos asia myydään sillä, että tehdään muodollinen mahalasku siirtämällä tunnelin rakentamista esim kahdella vuodella niin se on vaalilupauksen pettämistä. Asiasta voi päättää vain uusi valtuusto jossa valitut valtuutetut pitävät tai pettävät lupauksensa. Tunnelin puolesta tekee koko virkamieshallinto työtä tuomalla julkisuuteen aina vaan suurempia miljoonamääriä jotka kaadetaan viemäriin jos hanke perutaan. Kun vielä sivuhuoneissa istuu rakennusliikkeiden ja suunnittelutoimistojen päälliköt niin soppa on valmis.Yhtäaikaa pelataan ”marjapussia ,sököa ja paskahousua.” Kauppaa käydään todennäköisesti myös esim pormestarin henkilöllä, valtuuston ja kaupunginhallituksen  puheenjohtajilla ja apulaispormestarin paikoilla. Nyt on koko Tamperelaisen poliittisen elämän tulevaisuus temppelinharjalla. Nyt ei voi ajatella niin, että asia unohtuu kuntalaisilta muutamassa kuukaudessa. Tunnelityömaa koneineen ja liikennejärjestelyineen tulee olemaa pysyvä muistomerkki  niistä valtuutetuista ja puolueista jotka pettivät vaalilupauksensa.
Jukka Koo Salonen. Tanhuankatub 28. 33560 Tampere gsm 040-5088779