Ensin alkuun haluan yhtyä täysin 28.2 AL:ssä olleeseen Riitta Koskisen kirjoitukseen hänen kertoessaan vierastavansa Suur-Tampere nimen käyttämistä kuntauudistuksen yhteydessä.Itse olen täysin kyllästynyt jo pelkkään sanan näkemiseen.Tästä syystä käytän nyt kirjoittaessani Suur-Tampereesta nimitystä NÄSSY,samma på svenska NÄSSBY. Näsijärvi on suuri suomalainen järvi mahdollisesti syntyvän NÄSSYN alueella.Tampereen murteessa Näsijärveä on sanottu NÄSSYKSI. Minäkin 73 vuotta kun opin puhumaan.

Käsittämättömältä tuntuu,että Kokoomus ajoitti tämän uudistuksen samaan vuoteen jonka aikana käydään kunnallisvaalit.Kaiken huipuksi pääministeri Jyrki Katainen ja kuntaministeri Henna Virkkunen sohaisivat kepillä muurahaispesää kun ilmoittivat tarvittaessa käytettävän pakkotoimenpiteitä.Kumpikaan ei ole kertonut mitä ne pakkotoimenpiteet ovat joilla esim Ylöjärvestä.Nokiasta,Kangasalasta,Pirkkalasta ja Tampereesta syntyy NÄSSY.Kun uskaltaa puhua pakottamisesta niin virkamiehillä täytyy olla sellaiset työkalut kassakaapissa jotka Katainen ja Virkkunen ovat etukäteen hyväksyneet.Jos he pluffaavat kuten korttipelissä niin jonkinlaisesta luonnevammaisuudesta se kertoo. Kuntaliiton lakiyksikön johtaja Arto Sulonen sensijaan kertoo kuntien päätöksentekijöille,että pakkoliitoksen tekeminen edellyttää vuonna 2010 voimaan astuneen kuntajakolain muutosta.Siitä lakimuutoksesta päättää eduskunta hallituksen esityksestä. Ennenkuin se kapula on poistettu pyörän pinnojen välistä niin taitaa Tampereella ratikka ajaa rautatieasemalta Hämeenpuistoon ja Vuorekseen seurakunta on perustanut hautausmaan kappeleineen,

On aivan luonnollista, että kaikkien lehtien, pitäjänlehtiä myöten,lukijaosastot ja mielipidesivut ovat olleet ja tulevat olemaan tulvillaan kirjoituksia kuntaliitoksista.Pienemmät lehdet tuovat asian niin lähelle lukijaa,että samalla voidaan käydä kunnallispolitiikkaa raaemman jälkeen.Kuntaministerin maakuntakierueilla annetaan kullekin kunnalle 4 minuuttia aikaa esittää kunnan mielipide kuntauudistuksesta.Kuka siihen pystyy ? Ei kukaan, paitsi kertomaan, että hänen edustamansa kunta haluaa säilyttää itsenäisyytensä.

Eikö tämä Nässy-pelin lopputulos ole  aivan selvä.Kun Nokia,Kangasala, Ylöjärvi ja Pirkkala tekevät valtuustoissaan päätöksen, että eivät osallistu kuntauudistukseen ja Tampere tietysti päättää olevansa innokas ja halukas kuntaliitokseen joka synnyttää NÄSSYN niin Tamkpere häviää tämän pelin 4-1 ja putoaa säälipleijareihin.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon Johtaja JUHA YLI-RAJALA tuli asiassa esiin kirjoituksellaan (Al.32.2).Lyhyesti sanottuna hän avoimesti liputti NÄSSYN puolesta.Rivien välistä luettuna Juha on alkanut näkemään päiväunia Nässystä.Jotenkin tähän tapaan:Pormestarijärjestelmä on ajettu alas,Valta on ihan virallisesti siirretty virkamiehille koska se heillä jo muutenkin on ollut.Haapasen Venetsialaispalatsin myynti on peruttu ja Yli-Rajalan hallinnon tilat ovat rakennuksessa.Nässyn mukana kadonneisiin kaupunkeihin on jätetty alueelliset toimipisteet. Niiden alueilla oleviin Marketteihin on perustettu terveyskioskit.Näsin museoon on perustettu Nässyn varoin Kunnallishallinnon kehittämisen tutkimuskeskus.Kaikki järjestelmään pakkosijoitettavat virkamiehet ja naiset on palkattu entisin palkkaeduin tutkimuskeskukseen tutkijoiksi.

Tutkimuskeskus ei sinällään kuitenkaan imaissut kaikkia ylijääviä.Tarkoitushakuisesti perustettiin suuri määrä erilaisia projekteja.Projektijohtajiksi ja päälliköiksi saatiin työnnettyä melkoiset määrät toimettomia.Suurin vaikeus oli projektien nimien keksiminen.

Suurin erimielisyys syntyi kaavoituksen toteuttajista jossa tehtävässä Tampere oli epäonnistunut todella pahoin vuosien saatossa.Asiaan ei löytynyt muuta ratkaisua kuin ,että päätettiin antaa koko Nässyn kaavoitus yksityiselle perustetulle osakeyhtiölle, joka palkkasi onneksi muutamia Nokian ,Ylöjärven ja Pirkkalan ko virkamiehiä palvelukseensa.Yhtiön osakkaita olivat suuret suomalaiset rakennusliikkeet.  Kaavoituksesta tuli nopeaa ja tuloksekasta.Ylijääneet kaavoittajat junaltiin yksilöidyille varhaiseläkkeille.

Jotain Ylöjärvi ehtisi vielä ennen Nässyä tekemään.Teivon ravirataa vastapäätä juuri kunnan rajalle tulee ABC-asema ja paloasema.Juha Yli-Rajala valitteli,että hän ei ajaessaan huomaa koska kunta vaihtuu.Siihen kohtaan voisi tehdä tien ylittävän kävelysillan ja sen rakenteisiin kiinnittää valaistun mahtavan julisteen jossa lukisi:"TERVETULOA YLÖJÄRVELLE! Kasvavaan kaupunkiin.