YRITTÄNYTTÄ EI LAITETA.Oli ihan mukava aamulla huomata ,että Jatkot-palstalla oli lyhennetty painos vastineetani Pormestari Ikosen Näkökulmakirjoitukseen.Ajattelin laittaa sen alkuperäisessä muodossaan blogiini luettevaksi.Tässä nyt kävi vielä niin  ,että riehaannuin kirjoittamaan vastineen keskiviikkoiseen "Tunneli on sauma kasvuun" otsikolla "Työpaikkaruokailua" Se on kummallinen tarina siitä vallankasaumasta joka voi kasaantua työpaikkaruokalan pöytään

Vain suru jää

Pormestari Ikonen kirjoitti sunnuntaina otsikolla ”Edessä kiivas syksy” puheenaihekirjoituksen joka toteuttaa kyllä laulun ”Kuolleet Lehdet” lauseen ”vain suru jää” Kirjoitus ainakin minulle oli liturgia kaikesta siitä mitä tällä hetkellä virkamiesjohto puuhastelee.. Taloudellisia edellytyksiä ei ole mihinkään. Ikosen ura pormestarina on vasta alullaan. Myös  hänen  tuntumansa edellisten tehtävien kautta on hirveän ohut niihin epäonnistumisiin ja taloudellisiin virhearviointeihin joita on holtittomalla talouden hoidolla tehty. Näin ollen hänelle on annettava paljon anteeksi. Toivomus siitä ,että jatkossa alkaa ajattelemaan omilla aivoillaan  ei liene kohtuuton. Kuj lasketaan yhteen Vuoreksen kunnallistekniikka ,Tipotien terveysasema, Vuoreksen koulu ja Hämpin parkki (  267+40+40+76) niin kaupunki on itse elvyttänyt itseään 423 miljoonalla eurolla. Se on kaksi kertaa enemmän kuin hallitus nyt esittää suunnattua 200 miljoonan elvytyspakettia. Missä se näkyy. Taloudellisena ahdinkona. Kuka rahavirrat on käyttänyt. Holtiton ja tyhmä virkamieskunta! Valtuusto on syönyt virkamiesten kädestä.

Tampereen tie on Via Dolorosan tie.n Kaikki muut tiet johtavat kurjuuteen. Tavasen historia on niin täynnä valheita ,että se on ajettava alas välittömästi. Kivimuseon toiminnan lopettaminen kohentaa kaupungin taloutta huomattavasti. Ikonen korostaa moneen kertaan päätöksien tekemisen vaikeutta. Ei ole yhtään vaikeata päättää ,että ensi vuonna ajetaan katuja samoilla päällysteillä kuin tänäkin vuonna. Ei ole vaikeata säästää jos vain äänestetään ”Ei” hankkeille jotka voidaan siirtää odottamaan parempia aikoja. Niitä Ikosen kirjoituksessa on iso nippu. Me kuntalaiset ymmärrämme säästämisen päälle. Ne ovat meidän rahojamme.

Ikosen suunnitelmassa on istuttaa ikäihmiset tietokoneiden ääreen saamaan palveluja. Väitän, itse 78 vuotiaana, että laajassa tuttavapiirissäni se toteutuu erittäin harvojen kohdalla. Riskit vain kasvaa ja konsultit tienaa.

Jukka Koo Salonen