KUNNALLISVAALIT KUMMASTUTTAA JA HÄMMÄSTYTTÄÄ
Valtuutettu Seppo Salminen kirjoitti 28.8 Aamulehteen käsityksensä Tamperelaisesta kunnallispolitiikasta ja demokratiasta. Ote oli kuin vanhalla valtiomiehellä ja kohderyhmäksi hän lienee ajatellut ensikertaa äänestäviä. Muuten ei sitä voi ymmärtää. Se poliittinen enemmistöön perustuva vallankäyttö ja vaalitaistelussa käytettävät puolueiden ehdokkaiden työkalut vaalimenestykseen pyrittäessä Salmisen kirjoituksen liturgian mukaan on karannut Tampereen rajojen ulkopuolelle.
Pormestariehdokkaiden piilottamista ja kuurupiiloa Salminen varoo käsittelemästä. Tosin hän ja moni muukin politiikko ovat selittäneet ,että näin kunnallisvaalit pysyvät puoluevaaleina. Eikö ne sitten ole sitä aikaisemmin olleet. Myös näinä viikkoina ovat varsinkin Xl:n johtavat politiikot saaneet lehdessä kertoa kuinka hyvin Tampereen kaupungin asiat ovat. Sirkka-Liisa Virtanen on pujotellut hämmästyttävästi mukana. Hän äänesti pitkäntunnelin puolesta, ylisti pormestarijärjestelmän toimivuutta AL:ssä ja toivoo vaalituloksen syntyvän  ilman pormestariehdokkaita. Kokoomuksen Irja Tulonen tietää mitä puhuu ja näkee jo nyt lopputuloksen. Hän sanoi suoraan ,että tämä ehdokaspiiloittelu on purettava.
Luulen olevani oikeassa kun väitän, että sopimus piiloittelusta syntyi niiden nykyisten valtuutettujen  junttaamina jotka viimeiseen asti pyrkivät säilyttämään valtuustopaikkansa.   Äänestäjät ovat hyvin äänestysuskollisia joten viimevaaleissa 2008  yli 700 ääntä saaneet menevät kyllä läpi. Sen sijaan huolissaan saavat olla esi. Aaltonen Mikko (187) Virtanen Sirkka-Liisa ( 288), Järvelä Ilkka (234) Luoto (302) ,Kulmala Reijo (336),  Ollila Riitta (343),Salminen Seppo (359)  ja siitä pikku hiljaa ylöspäin yli 400 äänen .Vanhojen valtuutettujen sudenkuoppa  pormestarihenkilössä on juuri siinä ,että kuinka paljon kansa äänestää pormestariehdokasta.? Niin ei Salmisenkaan mukaan pitäisi tehdä.
Olen erittäin mielissäni, että Satu Hassi on niin voimakkaasti esillä. Se nyt samalla säilyttää vihreiden aseman valtuustossa mutta kärsikööt nyt sitten muut puolueet tyhmyydestään. Kokoomuksella hyviä ehdokkaita on kolme. Kommunistit jo omansa julkistivat. Demareilla ei ole  mitat täyttävää ehdokasta. Se on melkoinen ongelma. Vaaliyönä jo etukäteen kerrottu kokoontuminen on varsinaista tilannekomiikkaa. Nyt on jo aamukokouksen kellonaika sovittu. Luottamustoimien  pisteytys on valmiina koristanostoa varten. Tämänkö vuoksi meidän pitäisi äänestää?
Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28. 33560 Tampere. gsm 040-5088779