Tämän blogiyhteyden avaaminen on ollut mielessäni jo jonkin aikaa.Järjestelmän avaamisen on tehnyt tyttäreni Riikka.Minulta se ei olisi onnistunut. Esittelyosan hän  on siirtänyt tähän yhteyteen ensimmäisen kirjani (Karisto Oy 2001) esittelyosasta.Kirja on nimeltään APPIUKKOJEN KÄSIKIRJA. Kuvittelin kirjoittavani huumoria ja satiiria.Kirjoitinkin perheyhteisöpsykologiaa. Siitä oli paljon harmia.Esim. ns kirjastokorvaukset joita maksetaan lainausten lukumäärän mukaan eivät koske tietokirjallisuutta joksi psygologia luetaan.Siellä se nyt on kirjastoissa psygologia hyllyllä.Se tässä vaiheessa kirjasta.

Aamulehteen ja muutamaan muuhunkin lehteen olen eläkkeellä ollessani kirjoittanut yli 200 juttua.Arkistolaatikossa ne ovat saksittuina .Päällä lukee "Omat".Varsinainen aiheeni on Tampereen kaupungin poliittinen hallinto, virkamiesten ihmeelliset koukerot,kaupungin ihmeelliset ja käsittämättömän suurkustannuksiset hankkeet, korostetusti myös vanhustenhuollon epäkohdat . Parveketupakoinnit, koirien ja kissojen pissaamiset, sammuksissa olevat puistovalaisimet, tupakoinnin käryjen haisteleminen  ovat aiheita, jotka olen jättänyt muiden huoleksi.

Se,että haluan ajatuksiani kirjoitella tähän muotoon johtuu siitä, että Aamulehden Lukija -toimittajat ovat vaihtuessaan myös muuttaneet sivun kriteerejä.Toisaalta juttujeni tämänhetkisen hylkäämisen takana voi olla myös aivan jotain muuta kuin tilan ahtaus.Toimittajatkin ovat vain ihmisiä joilla on ystäviä ja tuttavia, jopa hyvinkin vaikutusvaltaisia.Tyylini on melko kriittistä, mutta vain factaa kirjoittamalla on fanikerhoni turvonnut hämmästyttävän suureksi.

Tämä kirjoittaminen on tunnelmaltaan vapautunutta.Ei tarvitse ajatella ,että pituus saa olla enintään yksi liuska.Voi naputella hieman asian vierestäkin jotta tyyli säilyy.Nyt on Tampereella tapahtumassa vuoden aikana todella paljon. Kunnallisvaalit lokakuussa lopettavat sen yksinvallan jota XL-ryhmä on käyttänyt todella  raaàsti.Nyt on kiire saada aikaan lopullisia päätöksiä ja pyrkiä sitomaan seuraava valtuusto. Tavase nyt romahtaa vielä ennen vaaleja, pitkätunneli päätös yritetään runnoa valmiiksi, Areenan työt pitää päästä aloittamaan,  koska aitioista on kymmenen varattu, rahaa ei ole euroakaan, kuntauudistuksen synnyttämän sodan tuoma tappio on saatava viltin alle, perussuomalaisten vaalivoitto ja pormestarin vaihtuminen on aiheuttanut sen , että organisaatioissa pyörii järjestelyruletti joilla turvataan hyväpalkkaisia puuhastelupaikkoja niille ,joiden kipuamisen mahdollisuudet tulevat kunnallisvaalit katkaisevat.Käsittämätöntä, ainakin minulle on se, että kokoomus on tällä hetkellä ikäänkuin vihreiden apupuolue. Toisaalta vihreätkään eivät ole enään vihreitä. Heistä on tullut saalistajia.

Eiköhän tämä nyt riitä avaukseksi, jatkaa voi silloin kun  aivot alkavat täyttyä ajatuksista.Uusille ajatuksille täytyy tehdä tilaa.Eri blogeista tehtyjä lainauksia näkee monissa lehdissä. Kirjoittaja ei kirjoittaessaan ole ennakkoon voinut olla   lainauksesta tietoinen. Mikäli pitää omat juttunsa tasokkaina eikä keksi omasta päästään tapahtumattomia asioita niin eipä ne lainaukset ollenkaan pahaksi ole.Aitous on jopa suurempi kuin suoraan kirjoitettaessa.

Näin aluksi   Jukka Koo email: [email protected]

JUKKA KOO