En ole aivan varma onko tässä nyt paljon järkeä tallentaa blogiin nämä lehdessä olleet jutut. Kun nyt kuitenkin on aika merkittävästä muutoksesta kysymys niin päädyin siihen. Aamulehdessä 31.8 .2012 0llut juttu otsikolla KUNNALLISVAALIEN ASETELMA TAMPEREELLA KUMMASTUTTAA oli itselleni aivan muiellyttävä yllätys. Kun lähetin sen keskiviikkona iltamyöhään niin se oli jo perjantaina lehdessä. JUHA RANTA kertoi jukka koon löytyneen..Tuntui hyvältä. Tuli vain siihen päälle se edelläkertomani hälytysajoneuvoreissu Acutaan mökiltä joten juttua ei paljon ehtinyt pohtimaa.Eihän nämä ilot siihen loppuneet.Kun toipilaana luin uutisia valtuustoehdokkaista niin Jarmo Rantasen ehdokkuudesta oli pakko kirjoittaa.Oma otsikkoni oli JYTKY VAI RYTKY molemmat? Se  oli  lauantaina 22.9 Aamulehdessä  Eikä siinä vielä kaikki. Saman päivän Tamperelaisessam oli joitakin viikkoja aikaisemmin lähettämäni juttu otsikolla: SUUR-TAMPERE VAI TAVASE, KUMPI ENSIN? Sinä päivänä tuntui niinkui olisi voita molemminpuolin ruisleipää..Tamperelaisen juttua en ole blogilleni vielä siirtänyt.
Nyt kun on pikkuisen virtaa tullut elimistöön niin kirjoitettavaa olisi vaikka kuinka. Factaakin? Nykyisten valtuutettujen rauhattomuus aiheuttaa melkoista kiehuntaa. Käsittämättömän tärkeältä tuntuu monelle olevan valtuustopaikan säilyttäminen.Kokouspalkkioiden pienuudesta ei kuulu pihahdustakaan. Minulla nyt kyllä olisi mahdollisuus häiritä joidenkin mielenrauhaa mutta taitaa olla parempi antaa vaalien tulla lähemmäksi. Sitä en voi kyllä käsittää, että joku ehdokas sanoo hänellä olevan pakkotilanne. On pakko tulla valituksi kun hänelle on luvattu apulaispormestarin paikka. Sadun puolelle tarina kääntyy kun lupaaja ei vielä itsekkään ole valtuutettu.
´TAMPEREEN VIRALLINEN SYNTYMÄPÄIVÄ ON 1.10. Siloin raatihuoneella juhlitaan asiaa
.On ihan mukavaa kun olen jo pidemmän aikaa saanuyt kutsun tilaisuuteen.Eniten nautin juhlissa siitä kun saan kohdata pitkäaikaisia tuttaviani jotka eivät tervehdi minua ja vaimoani. Se on hauska tilanne minulle.
Odotellaan nyt mitä tapahtuu.Koetan kirjoittaa asioista niin selkeästi ja pilke silmäkulmassa jotta ne pääsisivät lehdenkin sivuille. Onhan minulle yksi pommi sänkyn alla kunnallisvaalikeskustelun ykkösaiheen "pitkän tunnelin" mausteeksi.Hieman arkailen sen posauttamista jos ei tunnelista jää ehdäksi kiven kiveä.?!!!!
 

 
JYTKY VAI RYTKY, molemmat?
Keskiviikkoinen lehti varmisti sen mikä huhuna liikkui tiistaina. Mies joka itse halusi Suomen ensimmäiseksi pormestariksi  asettui kuuden vuoden tauon jälkeen valtuustoehdokkaaksi. Kuudessa vuodessa osa asioista unohtuu mutta kyllä silloin aika selvästi tiedostettiin, että Rantanen itse halusi  jatkaa uraansa pormestarina. Siinä kävi sitten toisin. Itse hän on tehnyt päätöksensä uudesta yrityksestä. Siitähän kysymys on. Ei tavallista rivivaltuutetun paikkaa ministeri tavoittelemaan lähde. Demareiden ryhmää , nykyistä ja seuraavaa, odottavat lähes mahdottomat ongelmat. Tarpeeksi ennakko-ongelmia tuotti jo Lasse Eskosen mahdollinen ehdokkuus. Sekin toteutui. Eskosen on ilmeisesti  luovuttava ainakin osasta pyrkimyksistään Rantasen enkelikuoron hyväksi. Mutta vain osasta. Kun vs. tilaajajohtaja Pekka Kivekäs yrittää hoitaa Rantasen ja Eskosen vaalityötä samanaikaisesti niin menestyksen kieli siinä hipaisee poskipäätä. Tilaajaryhmän hallintokoordinaattori Ilpo Pyymäki on jo kirjoittanut Eskosen sanelusta valtuutetuille kosiokirjeen.
Jos nyt kaikki jytkyt ja rytkyt toteutuu niin silloin voi näin käydä. Xl häviää kunnallisvaalit menettäen 6 paikkaa raamatullista sanontaa toteuttaen ”Kaikki vain rantatunnelin tähden” . Satu Hassi on vihreiden pelastava enkeli .Hassin saamat pormestariäänet ovat arvossa arvaamattomassa.  Sitoutumattomat kuihtuu pystyyn. Perussuomalaiset voittavat ainakin  6 paikkaa ja kas kummaa, demaritkin 4.  Tähän perustuu Rantasen pormestarintie. Demarit, perussuomalaiset ja  vasemmistoliitto muodostavat  valtuuston enemmistön. Demarit suurimpana puolueena nimittää pormestariehdokkaansa. Siinä on kyllä useammankin kamelin mentävä  neulansilmän läpi, ennen kuin Rantanen on nimitetty ehdokkaaksi. Pahimmillaan koko ryhmä hajoaa. Rantanen tottui kaupunginjohtajana olemaan jatkuvan henkilöpalvonnan kohteena. Se usein sokeuttaa.  Onhan tässä tietysti mestarin makua kun puun takaa tulemalla yllättää ryhmien puheenjohtajat housut kintuissa. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Korttitaloja saattaa romahtaa.
Jukka Koo  Salonen. Tanhuankatu 28 33560 Tampere. gsm 040-5088779