Tässä nyt tuntuu lumet sulavan vihreitten niittyjen päältä.Pauli välimäki vastasi minun juttuuni 21.3. Vastine johonka laatimani vastineen vastineen lähetin Torinn toimitukseen.Sen julkaiseminen on päätoimittajan harkinnassa.Voipa olla ajatuksiltaan niin raikas ,että joutaa roskakoriin.Päätin kuitenkin taltioida sen blogiini .Kyllä minä yleensä kykenen kirjoittamaan asioista niin kuin ne ihan oikeesti ovat. Ensi keskiviikkona sen sitten näkee.

Juttu on tällainen: Käki kukkuu vihreillä niityillä?

Torin keskustelupalstalla oli 21.3 Eco2-hankkeen johtajan Pauli Välimäen samalle palstalle kirjoitukseeni "Eco2 on käenpoika valmiissa organisaatiossa." Välimäki kirjoittaa,että en ymmärtänyt mistä Eco2 hankkeessa on kysymys.Kysymys on kyllä siitä,että hankkeen "yhteistyökumppanit " ovat ihmeissään koska olemassa oleva organisaatio ei tätä toimijaa olisi tarvinnut.Minä taltioin lehdestä usein mielenkiintoisia juttuja Siinäkin on rajansa.Kuitenkin muistinvaraisesti totean tähän toimintaan aikoinaan haetun arkkitehtia ja assistenttia jonka etuliitettä en nyt enään muista.Sain käsityksen ,että toiminta käynnistyy Välimäen lisäksi kahdella työtekijällä. Välimäki kertoo,että on palkannut hankkeeseeen kaksi energiapuolen Di:tä ja  kaksi yhteikuntatieteen maisteria. Johtaja haluaa alaisekseen maahdollisimman monilukuisen ja korkeatasoisen henkilöstön. Ennen se ei olisi ollut mahdollista.Henkilöstöryhmä oli se joka antoi luvat uusien toimien ja virkojen perustamiseen.Nykyään usein mainitaa päälliköiden ja johtajien lukumäärän paisuminen kuin pullataikina samaan aikaan kun suoritusportaan henkilöstön lukumäärä ajetaan alas ulkoistamalla tai lopettamalla toimintoja.Nillä rahoilla jotka Välimäellä on käytössään hän voi tehdä mitä haluaa ja luoda itsestään korkepalkkaisen johtajan jonka ansiot täytyy tietysti olla hänen itse luomansa organisaation huipulla.Uskalla toistaa sen , että kysymys on perimmiltään XL:n palkitsemisjärjestelmä. Se on järjestely jonka avulla vihreät sitoutuvat Välimäen hallitsemana äänetyskäyttäytymään siten,että kokoomus lunastaa ne lupauksensa joita se on ulkopuolisille toimijoille antanut.On täysin ymmärrettävää, että vihreiden valtuustoryhmän on vaikea sivusta seurata Välimäen hyvinvoinnin kasvua. Kun vielä taustalla kummittelee perusuomalaisten tuleva vaalivoitto niin sen ymmärtää.

Taitavana kirjoittajana Välimäki  huitaisten ohittaa tekstistä lukemani lauseen ,että Eco 2 viivästyttää rakennuslupien käsittelyä.Tieto esitettiin siinä yhteydessä kun päätettiin,että on pakko palkata rakennuslupa-arkkitehtejä tilanteen korjaamiseksi.Asiantuntijat ovat myös lehdessä kertoneet,että tontinluovutuksen yhteydessä määrätty A-energiataso nostaa rakennuskustannuksia.Tontin saajalta riistetään oman järjen käyttö.Esim.maalämpö edullisuudellaan antaa mahdollisuuden olla rakentamatta omakotitalosta kallista pulloa.

Välimäki kertoo vuolaasti kuinka yhteistyö sujuu kaikkien toimijoiden kanssa.Palkintoja saadaan ja niitä annetaan.Rahaakin tulvii ovista ja ikkunoista.Tästä syystä ehdotan seuraavaa Välimäelle : Hän voisi ottaa autoon mukaan ne kaksi maisteria ja yhden Di:n.Ajaisivat Nekalaan osoitteeseen Ahotien 7,Omakotitontti on kuin Syyrian pommitusten jäljiltä.Energialuokka Ö.Rakennuksen perustukset on kaivettu auki ja varmistettu, että alakerrassa olevat putkistot tuhoutuvat.Avokaivantoja on muuallakin.Kysymys on liikemiehen operaatiosta ja voiton tavoittelusta.Asiaa on yritetty korjata. mitään ei ole tapahtunut. Eco2:n iskuryhmä asian hoitaa.Ympäristön asukkaat ovat kärsineet tilanteesta n.10 v.Miksi juuri tuon talon kohtalo kiinnostaa.Se on vaimoni kotitalo josa hän asui 6 sisarensa ja vanhempiensa kanssa.Siinä talossa meidät vihittiin v.1965.

Jukka Koo. [email protected]