PIKKUHILJAA ALKAA ENTISTÄ ENEMMÄN AIVOIHIN PESEYTYMÄÄN LÄHESTYVÄ KAUPUNGINVALTUUSTON SYYSKUUN KOKOUS JOSSA SITTEN RATKEAA PITKÄN TUNNELIN KOHTALO.Aamulehti on kantansa ilmaissut josta syystä  lähes päivittäin on lukijalta sivulla tunnelin rakentamista puoltavia kirjoituksia. Toisaalta muualla lehdessä on tilaustyönä tehtyjä jonkin verran tunnettujen ihmisten juttuja. On vaikeata käsittää kuinka niitä kehdataan julkaista. Jos nyt joku eläköitynyt vanha valtuutettu heittäytyy louhinnan ja liikenteen asiantuntijaksi niis eihän se muuta aiheuta kuin pahoinvointia.Toisaalta aivan selviä valheitakin julkaistaan. Joku lainoppinut tänään väittää, että kaupungia sakotetaaan miljoonia euroja jos joku asia toteutetaan .Seuraavana päivänä toinen lakimies sanoo, että sakottamisoikeutta ei synny.Joku sanoo,että mitään vaihtoehtja ei ole tunnelin sijaa suunniteltu. Viikon päästä taas joku uskaltaa sanoa , että valmiita vaihtoehtja on suunniteltu kolme. Kuvottavaa koska se on niin tarkoitushakuista. Minä taas olen hyllytettynä niin,että juttuni klikataan suoraan roskakoriin.On aivan sama kirjoitanko tunnelista , homoista vai seurakuntaelämästä.

Siirrän nyt plogiini eilen kirjoittamani jutun.Sen iltasella lähetin aamulehteen.Kaupungin taloudenpitoa siinä arvostelen 440 miljoonan euron edestä. Takataskustani löytyy helposti 100 miljonaa euroa lisää.

Se on kyllä nyt selvinnyt, että Tunneli-allianssi ei kesällä ole joutilaana lepäillyt.ON PERUSTETTU OSTO-JA MYYNTILIIKE SEKÄ KIRPPUTORI joiden kautta koetetaan saada valtuutettuja äänestämään tunnelin puolesta. Myyntitiskeiillä on kaikenlaista mukavaa.Toivottavasti vaalilupaukset pysyvät valtuutettujen mielessä.Jos niin ei käy niin se kyllä romahduttaa viimeisetkin kunnianriekaleet valtuutettujen toiminnasta.

Tavallinen meikäläinen on voimaton tekemään mitään asian eteen.Ehkä joku julkaistu kirjoitukseni, jonka valtuutetut lukevat, saattaisi jotain ajatuksia herättää.

Teerveyteni on siinä mallissa, että marjapensaista vielä sentäs tuolilla istuen pystyn marjoja poimimaan. Se on mukavaa puuhaa.Vähän niinkuin pilkkiminenkin. Jos ei halua niin ei tarvitse ajatella mitään. Jos haluaa niin ajatukset saa lentää vaikka kuun ympäri.

HÄMMÄSTYTTÄÄ JA KUMMASTUTTAA

Sille nyt ei mitään voi, että on mahdotonta ymmärtää sitä pakkomyynnin ajatusta jota Verkatehtaan entisen pääkonttorin eli Matkailutalon kohdalla ylläpidetään. Voiko se muutaman miljoonan kauppasumma tervehdyttää kaupungin taloutta. Jos taloushallinto olisi hieman  käyttänyt valtaansa niin tuskin Vuorekseen olisi ollut tarpeellista rakentaa 40 miljoonan euron koulua.Vuoreksen kunnallistekniikka  jo yksinään maksoi 267 miljoonaa euroa!!! Oliko Tipotien 40 miljoonan terveysasemasta  rakennettava toimintakeskus joka riittäisi keskisuuren kaupungin koko toimintaan. Hämpin parkki maksoi sitten lopulta 75 miljoonaa euroa. Matkailutalon myynnilläkö talous saadaan tasapainoon. Tampereen kaupungin organisaatio on paisunut ja paisuu kuin pullataikina vastakkaisista höpötyksistä huolimatta. Yhtään työtekijää ei vähentynyt kun vanhusten Kotitorin perustamiseen ja yksityistämiseen myönnettiin 18,5 miljoonan määräraha.(Tori-lehti 2009). Viimeinen älytön koko ajan turpoava pulla leivottiin kun perustettiin organisaatioiden sisään Eco 2.Matkailutalon sijainti on aivan ihanteellinen moniinkin tarkoituksiin. Rakennuksena se on kuin kruununjalokivi. Sen tämänhetkinen käyttö nuorisotoimintaan on ihanteellista. Museoiden sijainneista on käynnissä kova kiista. Matkailutalo olisi muumimuseolle aivan fantastinen paikka. Jos se kaipaisi jotain pientä laajennusta niin kansainvälistä arkkitehtikilpailua ei tarvita täystiilisen rakennuksen hengen säilyttämiseen. Talon ympärillä ja läheisyydessä on kävelymatkan etäisyydellä 6 hotellia ja suurinta rakennetaan tullialueelle. Toivoisi, enkä ole yksin, että kaupunginhallitus käyttäisi valtaansa ja viheltäisi Matkailutalon myyntiprosessin poikki ja näyttäsi samalla punaista korttia taloushallinnon eräille virkamiehille. Jos nyt niin onnettomasti kävisi, että valtuusto tekisi myönteisen tunnelipäätöksen niin sitten on välittömästi julkaistava se paperi johon on kirjoitettu seuraavt myyntikohteet. Kuinka Vesilaitos voi olla listan alkupäässä? KALLE ISOKALLIO kertoi pohtineensa mikä olisi typerin toimenpide jonka kunta voisi tehdä.Se on kunnan vesilaitoksen myyminen. Siitä hän kirjoitti kirjan ”vesimelooni”

Jukka koo Salonen Tanhuankatu 28 33560 Tampere gsm 040-5088779.