Aika on mennyt kuin siivillä sanotaan joskus. Henkilökohtaisesti täytyy sanoa,että se on ollut kuin tervanjuontia. Tämä blogin pito, niin tärkeä henkireikä sen on kirjoittamisen vietilleni on muuttunut saamattomuuden synniksi.Olen kokenut Aamulehden itseeni kohdistaman hyllytyksen jotenkin kovinkin tärkeäksi. Ehkä se on lopultakin asettunut omalle hyllylleen joka ei ole se ylimmäinen hylly.Niin kauan kun JARI NIEMELÄ oli Tamperelaisen päätoimittaja niin kanava kuntalaisten lukukokemuksiin oli avoinna. Käsittämätön oli hänen lopputilinsä. Aamulehtikin mielestäni hienosti kirjoitti, että Niemelä taisi olla liian hyvä Tamperelaisen päätoimittajaksi. Nöyrryin ja alistuin tilanteeseen ja en yrittänyt edes lähettää Aamulehteen tekstejäni.Sitten kuitenkin päätin kokeilla.Laitoin vihjeeksi aiheeksi "Koepallo". Kritiikki oli rajua. Ei kuulemma saanut selvää mitä tarkoitin. Koska kirjoitus alkoi ja koska päättyi. Otsikko oli "Ylöjärvi kaavoittaa 500 omakotitonttia" ja kritiikki oli Suur-Tampere vastainen. No siitä oli helppo toipua kun sen jo etukäteen tiesi. Taukoa oli syytä jatkaa. Lontoon Olympiakisat sai kuitenkin minut kirjoittamaan suomen huippu-urheilun tilasta. Se meni yllättäen Aamulehdeb suodattimen läpi. Sitten jotenkin tuulen suunta muuttui.Kirjoitin eräänä kesklviikkona jutun kunnallisvaalit kummastuttaa ja hämmästyttää.Heti to-aamuna sain vastauksen, että terävä Jukka Koo on löytynyt. Perjantaina juttu oli lehdessä.Toivon tämän saavan jatkoaikaa. Jos ei niin minkäs sille sitten teet.Miksi tämä jutun otsikko on "Kotona taas"
Nämä elämän elementit asettuu toiseen järjestykseen kun "se hetki lyö".Jos nyt jotenkin kuitenin kertoo omasta terveydestään sen ,että olen hyvin monisairas-Sydän on sökö, astma on todella paha, hengityselintyen surkastumistauti on edennyt pitkälle, tietysti on vanhuusiän diabetetes, eturauhassyöpä tuli sairastettu Ilman iltasanomia ohimennen, lonkkaa ei Cogsassa kirurgi leikannut kun sanoi,että ei leikkaa potilaita jotka kuolee leikkauspöydälle.Öisin se valvottaa. Meillä on vuodesta 1972 ollut kesämökki Ylöjärvellä siinä KYRÖNLAHDEN maisemissa. Vihreitten kiusaksi rantaviivaa on kilometri ja tonttiakin muutama hehtaari.Olemme siellä viettäneet kaikki kesät ja lasten hiihtolomat, jne.Nyt sitten vain kävi niin ,että menimme sinne vaimon kanssa perjantaina. Tietysti piti laskea rapumerrat. Tunsin ,että panokset oli vähissä mutta täytyyhäm nyt rapumerrat laskea.Siihen se sitten johti, että Ambulanssi haki torvet soiden Jukka Koon mökiltä aamun varhaisina hetkinä Acutaan. Kuolema oli lähellä. sitä ehdin itsekin miettimääm,että onko tukehtumalla kuoleminen näin kamalaa.Toivoin,että sydän repeäisi.
En  ole päiväkirjaa sairauksistani pitänyt mutta ajattelen ,että tämä pii-paa reissu oli ehkä yhdeksäs.Sydänkeskuksessa olen ollut ehkä 8 viikkoa. Kerran joulunkin.Jouluyönä kirjoitin joulusadun Ruoholahden Paulile ja Jokisen Tarjalle. Se pahvinkappale on vieläkin tallella.
Ehkä nyt tulimme lukijan kanssa hieman lähemmäksi toisiamme.Jos nyt  huhut pitävät paikkansa niin kamalia kuuluu varsinkin Demarien ehdokaslistasta.. Kyllä mielestäni niin Lasse Eskonen kuin Jarmo Rantanenkin hakevat politiikasta apua omiin ongelmiinsa.Päinvastoinhan sen pitäisi olla. Tiedettä tekevät sanovat,että ihminen usein tulee ikääntyessään kärttyisäksi. Niin varmaan tapahtuu.Itsestänikin huomaan ,että jotenkin sietokyvyn taso on laskenut. Politiikkaan ei vain oikein sovi ajtus,että vallan huipulla käyneet ihmiset palaavat kostaakseen joitain vanhoja politiikkaan luonnollisena tapahtumina kuuluneita häviöitään. Kun se vielä tehdään nurkan takaa niin se on täysin moraalitonta.
KUN NYT JOTAIN TARVITSEE YRITTÄÄ NIIN SEURAAVAN JUTUN LÄHETIN 16.9. YLÖJÄRVENN SANOMIIN, KANGASALAN SANOMIIN  JA VALKEAKOSKEN SANOMIIN. Ei kai  se kiellettyä ole.

 

Päätoimittaja Simo Husso. Päädyin käyttämään päätoimittajan sähköpostiosoitetta ajatellen, että tämän jutun pitää läpimennäkseen läpäistä myös päätoimittajan suodatin. Aamulehteen olen kirjoitellut reippaasti yli 200 juttua joten Aamulehden lukijoille olen kyllä tuttu. Huvittava yksityiskohta tällä hetkellä on se,että Tavasen päällikkö hakee teille tekknisen johtajan hommaa ja on päässyt jopa kuultavaksi.
T: Jukka Koo Salonen  Tanhuankatu 28. 33560 Tampere gsm. =40-5088779
NÄIN MEILLÄ  TAMPEREELLA.
Kun nyt kunnallisvaalit ovat alkuerävaiheessa niin melko tarkasti on ennakoitavissa, että kunnallisvaalikeskustelun ja äänien kalastelun  kärkiaiheet tulevat olemaan Tampereella Ranta-Tampella kaava ,pitkä  tunneli ja vanhusten laitos -ja avohoito. Tampereen kuntavaaleissa kuntarakenteen muutos ei ääntenkalasteluun kelpaa. Päin vastoin. Sen sijaan ympäristökunnissa sen estämisen nimeen vannoo varmaan suurin osa ehdokkaista. Näin toivoisin kolmannen polven Tamperelaisena käyvän. En millään voi uskoa, että ympäristökuntien asukkaat suostuvat luopumaan pakon edessä  siitä hyvinvoinnista joka heidän kunnassaan  on saavutettu. Se, että ympäristökuntiin on Tampereelta muutettu johtuu kuntien tonttitarjonnasta ja palveluiden saatavuudesta. Hyvä mittari on tonttitarjonta. Ylöjärvi kaavoittaa 500 omakotitonttia. Sen lisäksi Teivon ravirataa vastapäätä on tarjolla teollisuustontteja, kauppakeskus Elosta Kuruun päin on valmiita yritystontteja. Ylöjärvi on jo tänä vuonna myynyt 10 teollisuustonttia. Lehdessä 28.11. kerrottiin”40 ha tontteja odottaa yrittäjiä Lempäälässä.”, tontit ovat valmiina moottoritien vieressä. Nokia aloitti kiireellä valtuuston siirtomäärärahalla yritystonttien valmistelun. Pirkkalasta löytyy valmiita yritystontteja ,niin myös Kangasalta. . Tamperelaiseen tapaa apulaispormestari Timo Hanhilahti kertoi, että Tampereella on vireillä kehityshankkeita. Ei täällä sitten muuta olekaan kuin mustaa makkaraa.. Muuttoliikkeen johdosta verokertymämenetykset ovat huikeat. Tampereelle muuttaa vuosittain 3000 henkeä suoraan toimeentulotuelle .Niitä virkamiesjohdon aiheuttamia rahankaatopaikkoja  te ympäristökunnista olisitte valmiit rahoittamaan.  
Edellä esitetty vertailuperuste hyvinvoinnin ja kurjuuden välistä on vain yksi monista. Ei Tamperelaiset tarvitse lisää maata eikä ihmisiä. Turkulaiset sanoo: ”Meille muuttaa vääriä ihmisiä.”Se vain on surullista kun todellinen valta on virkamiehillä ja he näkevät jo päiväunia huippupalkatuista viroistaan  SuurTampereen johtajina, Toivon ,että ympäristökuntien virkamiehet ja uudet valittavat valtuustot saavat asian pysymään järjellisissä rajoissa. Vaikka TAVASE  on OY niin siitä löytyy kaikista järjettömin hallinnollinen tämänhetkinen tilanne. Kansanedustaja Pauli Kiuru kirjoitti lehdessä, että ”Tavase Oy mitätöi valtuustojen eroamispäätökset.”Tavasen  Petri Jokela menee vai eteenpäin  täysin purjein ilmoittaen, että valtuustojen eroamispäätökset eivät merkitse hänelle tuon taivaallista. Tavasen rahoitus on hoidettu Tampereen konsernipankin 4,6 miljoonalla eurolla,!2.11.2011 lehdessä kerrottiin ,että Tampere pönkittää Tavasea 3,45 miljoonalla eurolla eli 8 miljoonaan odottaa maksajiaan jo nyt ympäristökunnista,  Tavase on erinomainen esimerkki minkälaisiin järjestelmiin ja vallankäyttöön SuurTampereen syntyminen johtaisi.”Suurpaskavatkaamo” odottaa vuoroaan. Valtuuston kokoukset Tampereella ovat kuin kaakkkurin korinaa öisellä Näsijärvellä.
Jukka Koo Salonen.Tanhuankatu 28.33560 Tampere gsm 040-5088779