Tämä kirjoitus oli Torilehden keskustelupalstalla 14.3.Ajattelin ,että haitaksi ei ole vaikka se on Blogisivuillanikin.Tori on aivan loistavav kaupunkilehti. Vahinko mielestäni on jos kieltää mainosten jakamisen postilaatikkoonsa. mSilloin menettää Tamperelaisen, Torin ,Pirkanmaan sanomat ja Kirkkosanomat.Kaikki ne ovat lukemisen väärtti.

Tampereen  vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen  Tori-lehdessä 7.3 otsikolla ”Vihreät eivät näpertele” yrittää kävellä Tellervo Tuomisen vihreiden valtuustoryhmän toimintaa kritisoineen kirjoituksen yli pelkällä poliittisella liturgialla. Tellervo Tuomisen julkisuuteen kertoma totuus niistä motiiveista joilla kokoomuksen ryhmä pakotettiin mukaan perustamaan Eco2 –hanketta on hankala asia puolueelle meille tavallisille kansalaisille kerrottuna. Puolueen sisällä se tietysti koettiin voittona. Tosin se, että sillä järjestettiin pormestarin erityisavustajalle Pauli Välimäelle johtajan hyväpalkkainen puuhastelupaikka  herätti myös ryhmän sisällä katkeruutta ja kateutta. Tämän asian Tuominen halusi tuoda julki. Vihreät eivät enää ole se sama vihreä puolue joka rakensi poliittisen ohjelmansa melko kirkkaille vihreille arvoille. Onko oikein tavoitella poliittista valtaa ohittamalla puolueen periaatteet. Niin on käynyt Tampereen lisäksi myös valtakunnan politiikan tasolla. Hieman hämmästyttävää on se, että kokoomus ajoittain suostuu toimimaan vihreiden apupuolueena huolimatta siitä, että politiikassakin kaikella on hintansa.

Eco-2 projektin perustaminen oli suuri erehdys virkamiehiltä. Kaupungin organisaatiossa on ollut kaiken aikaa hyvin toimiva erityiskoulutettujen insinöörien ja arkkitehtien kaavoitusorganisaatio. Samoin on ollut rakennusvalvontaorganisaatio. Kaavoitusmääräyksillä on aina ja nyt pystytty vaikuttamaan kaikkeen siihen mihin  Eco2 yksikkö haluaa lusikkansa joukkoon pistää. Samoin rakennusvalvonta on iät ja ajat kontrolloinut  rakennustapojen ja tekniikan toteuttamista ja niissä mahdollisesti esiintyviä virheitä korjannut rakennuslupien myöntämisen yhteydessä.

Eco2 :n toiminta perustuu siihen ,että se omii reviirilleen hankkeita joita se ei edes kykene hoitamaan. Pelottavaa kustannusten takia on se, että Välimäki palkkaa yksikköön työtekijöitä jotka ainoastaan korottavat kustannuksia ja pyrkivät häiritsemään luonnollisen organisaation tehtäviä. Jo nyt ovat rakennuslupien käsittelyajat pidentyneet. Aamulehdessä erääksi syyksi mainittiin Eco2:n aiheuttama lisäaika. Parviainen on kopioinut tietonsa netistä Eco2:n esittelysivuilta tai sitten kirjoittanut jutun suoraan Pauli Välimäen sanelusta. Häveliäästi jättivät mainitsematta hankeen projekteista mm, Kasvatus kestävään elämäntapaan, Tampereella tuulee, sähköpyörähankkeen  jne Parviainen kävelee kovin ohuella jäällä väittäessään Eco2 :n toimivan korkeatasoista tietämystä vaatimissa toiminnoissa joita muut organisaatiot hoitavat  ja ovat tuloksellisesti kehittäneet. Toivoisinkin rakennusvalvonnalta ja viralliselta kaavoitusorganisaatiolta vastinetta Parviaisen  Eco2:n työn ylistyksen liturgiaan.

Pahaa pelkään ,että tämä yhden johtajan ympärille poliittisella kaupankäynnillä järjestetty organisaatio kehittyy samoin kuin Matti Luukisen ympärille rakennettu Typa l. Työllisyydenhoidon palveluyksikkö. Sekin lähti liikkeelle muutaman ihmisen organisaationa hoitamaan samoja tehtäviä joita Henkilöstöryhmässä hyvin tuloksin toteutettiin..Organisaation johtaja ei siedä minkäänlaista arvostelua. Henkilöstöä on jo niin paljon, että en oikein uskalla kuulemaani lukua mainita. Varovasti sanottuna kaupunki maksaa Typaan palkkamenoja kymmenille ihmisille. Vihreät tarvitsevat Tellervo Tuomisen tapaisia ihmisiä .Niin muutkin puolueet. Puolueen sisältä tuleva kritiikki pitää olla hyväksyttävää eikä se saa johtaa ko ihmisten poliittisen toiminnan syrjimiseen.

Jukka Koo Salonen.blogi www.jukkakoosalonen.com

Tanhuankatu 28.33560 Tampere Email [email protected]  gsm 040 5088779