Tämä juttu pamahti suoraan verkon silmään. Kun lähetin sen sunnuntai-iltana Aamulehteen niin lukija-sivulla se oli tiistaina.Aiheeltaan ja käsittelyltää'n sen täytyi olla toimittajaa miellyttävä. Palautetta tuli oikein kunnolla myös kokoomusvaltuutetuilta.Kertoivat aluejärjestön junailevan asioita kertomatta valtuutetuille mitään.Operaatiolla varmistettiin, että Kummola ei sotke pormestarikuviota. Jos hän olisi asettunut valtuustoehdokkaaksi nin se vaara olisi ollut ilmeinen, että hän olisi ruvennut loppupeleissä pelaamaan itseään pormestariksi. NIIN EI HALUTTU KÄYVÄN..Leena Kostiaisen puheenvuoro aamulehdessö avoimuudesta oli tikkukaramellin imeskelyä.

 

ANNELI KIVISTÖ  VASTAAN  KALERVO Kummola

Kivistö  vastaan Kummola

Yllättävää ja yksinkertaista tekstiä oli sunnuntain lehdessä : ”Kaupungin yhteisöjen  hallitusvalintoihin ehkä uudet säännöt.” Kokoomus näkee virheellisenä sen, että Anneli Kivistö, joka on kaupunginhallituksen ja sen liiketoimintajaoston jäsen, valittiin kaupunginvaltuustossa  Tampereen vuokratalosäätiön hallitukseen. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Leena Kostiainen perustelee: ”Me haluamme näyttää muillekin esimerkkiä avoimesta ja läpinäkyvästä toiminnasta.”

Kokoomuksen pitäisi jotenkin kertoa missä tilassa heidän oma pesänsä on avoimuuden ja läpinäkyvyyden suhteen. Äänestäjät antoivat Anneli Kivistölle lähes 1700 ääntä osoittaen luottavansa hänen kykyynsä hoitaa kaupungin asioita tehokkaasti ja kuntalaisten edun mukaisesti. Kalervo Kummola ei ollut  edes valtuustoehdokkaana joten hänen mandaattinsa on 0 ääntä. Kuitenkin kokoomus asetti hänet kaupunginhallitukseen pormestari Anna-Kaisa Ikosen varajäseneksi ja hallituksen liketoimintajaoston puheenjohtajaksi. Mielestäni mikään muu ei ole mahdollista kuin se, että tämä  järjestely sovittiin jo ennen vaaleja. Ilmankos Kummola kieltäytyi valtuustoehdokkuudesta. Jo nyt on tapahtunut niin, että kun Ikonen on ollut esteellinen niin Kummola on tullut kokoukseen tietysti kaikilla jäsenen  oikeuksilla. Liiketoimintajaosto puheenjohtajuus on Kummolalle todellinen vallankäytön paikka. Jaosto, nimensä mukaisesti, hallinnoi  kaikkia kaupungin toimialueen liikejohtamista rahoineen.Siellä ne pyörii kaikki tilaajatuottamiljoonatkin. Herää kysymys: Kuinka Kummola voi olla näin tärkeä henkilö.Eikö Kokoomus olekaan kykypuolue? Se vaan oli niin sovittu. Pieniä on silakat joulukaloiksi jos ne on Kivistöstä kiinni.

Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28. 33560 Tampere Gsm 040-5088779