Aamulehden sunnuntailiite Asiat -osassa oli toimittaja Riikka Lehtovaaran tekemä laaja kuvaus ja analyysi Timo P. Niemisen pormestarin roolista ja tehtävän hoidosta. Avausotsikko oli todella hyvä ja kertoi TIMOPEE stä todella paljon.Hänen suhtautumisensa lehdistöön ja muuhun mediaan on ollut ihan ok.Kun hyvin muistan mikä tilanne oli viimeisen kaupunginjohtajan ja esim Aamulehden välillä niin ero on kuin yöllä ja päivällä.Vika ei ollut kyllä Aamulehdessä. Jostain syystä Rantanen vaati lehdeltä palvelua joka täytti jo henkilöpalvonnan mitat.Siitä oli kyllä vahinkoa hänelle itselleen ja kaupungille.

En nyt aloita ja yhdy siihen arvosteluun joka jutusta paistaa läpi. Ote on sen verran keveä, että se toimii.Olin kuusi vuotta sitten tietysti sitä mieltä ,että Hanna Tainiosta olisi henkilökohtaisen äänimääränsä perusteella pitänyt tulla pormestari mutta kun valinta sääntöjen mukaan  ei ollut mahdollista niin sitten niin.Kun oli kysymys pormestarihallinnon sisäänajosta niin ajattelin Timon hyvin tuntevana ,että sujuuhan se häneltä. Niinhän se sujuikin. Samantyyppinen tilanne oli  Kekkosen diktatuurin jälkeen kun Koivisto aloitti presidenttinä. Oliko se nyt sitten enää yllätys edes ,että Timon pesti jatkui vielä 4 vuotta.Apulaipormestarien kohdalla järjestelmä epäonnistui heti alusta asti ,aivan väärien henkilövalintojen takia. Sirkka-Liisa Virtanen oli ainoa joka kykeni ja halusi tehtävän kunnialla hoitaa.

Sen verran haluan kyllä Timolle "kurkkuharjaa" antaa ,että olisi pitänyt kokeilla mitä tapahtuu kun olisi oikein jyrähtänyt  Tamperelaisen vanhustenhuollon alennustilasta. Olisiko tapahtunut mitään jos hän olisi ottanut käyttöönsä sanoja joita ei vielä ole työssään käyttänyt. Näin kunnallisvaalien alla se ei vieläkään olisi liian myöhäistä ja kun se nyt olisi myös Kokoomuksen etu.On aivan kamalaa kun kaikki valtuustoryhmät asettavat vaaliohjelmissaan ensimmäiselle sijalle vanhustenhuollon tason nostamisen.Niinhän on tehty vaaleista vaaleihin.

Olen n.10 v vanhempi kuin  Timo P. Nieminen Minullakin hieman "Vielä Virtaa", saatikka sitten TimoPeellä..Olen seurannut hänen töitään ja toimiaan viimeiset 40-vuotta. Artikkelissa todetaan, että hänellä ei ole ystäviä eikä vihollisiakaan. Viimeiset parikymmentä vuotta seurasin Timon tekoja hyvin läheltä koska hän oli kaupungihallituksen henkilöstöjaoston jäsen ja puheenjohtaja.Se aiheutti myös yhteistä matkustelua ja mukavaa vapaa-ajanviettoa järjestelmän kylkiäisenä..Vapaalla tulee puhuttua elämästä enemmänkin . Siinä ihmisuhde syvenee. Kyllä Timo P on minua viimevuosina ystäväkseen nimittänyt ja minä häntä.Ystävyys-sanan käyttöön syntyy oikeus monella tasolla. Juhlallisimmillaan se on silloin kun lauletaan "Mistä tunnen sä ystävän , onko............"

Luin artikkelin kahteenkin kertaan. Eihän siinä Timo Pee sano, että hän kieltäytyy pyydettäessäkin asettumasta pormestariehdokkaaksi. Tässä lopuksi haluan tuoda esiin TimoPeen ainutlaatuisen kyvyn ja ominaisuuden jota en ole kenelläkään muulla virkamiehellä tai poliitikolla Tampereella todennut olevan.Hänen loistava poliitinen uransa ja siirtymisensä myös palkollisena tehtävästä toiseen huomattavassa määrin perustuu tähän ominaisuuteen.Mikä se sitten on.Se on aivan ihmeelinen vainu tai vaisto,kuinka halutaan nimittää. Kun syntyy tilanne, että on löydettävä henkilö uuteen vaikutusvaltaiseen ja näyttävään tehtävään ja halukkaita on niin paljon, että ei päästä yksimielisyyteen . Jos tilanneon esim.on  se,että jossain neuvotteluhuoneessa ollaan ajauduttu täysin pattitilanteeseen ja ratkaisulla on kiire . Mitä tapahtuu.?oku koputtaa ovee ja kukas sieltä tuleekaan???Sieltä tulee aina hyväntahtoinen Timo P. Nieminen. Ratkaisu syntyy ja on Timo Pee.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Saako Timo Pee kunnallisvaalien jälkeen päättötodistuksen vai vieläkö kerran välitodistuksen?Pohdiskelee www.jukkakoosalonen.com