Tämmöstä se taas oli.Sorruin juuri siihen mistä "Nyt naatitaan" jutussani kerroin.Yritin kirjoittaa aamulehden vaatimusten mukaisen jutun.Kirjoitin ensin mitä halusin sanoa.Sitten aloin lyhynteleen sitä jotta se ei olisi liian pitkä. Sitä se ei todellakaan ollut. Kuinkas kävikään?.Toimitusvuorossa oli Juha Lehtinen niminen toimittaja. Jostain syystä hän ei oikein siedä minua.Ehkä jutussa nyt oli ajankohtaisuutta ja ideaa muutenkin josta syystä hän ei klikannut sitä roskakoriin.  Lehdessä se oli  28.11 torstaina. Kun jättää 30  %  jutusta pois niin siinä hyvä olut muuttuu kotikaljaksi. Kaippa sitä taas kohta joku juttu aivoista täytyy purkaa.Siellähän niitä on jonoksi asti.

 
6.12.2012  Itsenäisyyttä ja itsetuntoa
Uuden  presidenttimme SAULI NIINISTÖN ensimmäinen itsenäisyyspäivä on ovella. Media  seuraa onko syntymässä jotain uutta. Suomessa on suuri määrä  erilaisia  yhteisöjä  joiden imagossa suomen itsenäistymisen historia ja sen vaaliminen ovat keskeisessä asemassa. Kansalaissota, talvi-ja jatkosota ovat asenteellisena vaikuttajana niiden toiminnassa. Itsenäisyydenpäivän ympärille järjestetään lukematon määrä konsertteja, jumalanpalveluksia ,juhlaillallisia, esitelmätilaisuuksia jne. Päällimmäisenä tarkoituksena on muistojen vaaliminen. Tasavallan presidentin osallistumista seurataan tarkasti. Kritiikkiä sai osakseen edellinenkin presidentti. Ei saisi olla väärässä paikassa väärään aikaan  tai päinvastoin.
v.1967 oli Suomen itsenäisyyden 50.juhlavuosi.Mitä teki presidentti KEKKONEN. Hän ilmoitti, että haluaa tänä päivänä korostaa kansallista yhtenäisyyttä ja ilmoitti muiden käyntien ohella tahtovansa  käydä Malmin hautausmaalla punaisten haudalla. Kukaan presidentti ei ollut sitä tehnyt aikaisemmin. Hän ilmoitti ,että haluaa yhden ministerin mukaan kustakin hallituspuolueesta. Kekkonen ilmoitti samalla, että ministerien on oltava puettuna sakettiin. ELE ALENIUKSEN muistelmien mukaan (s198) seppeleen laskun hetkellä tunnelma herkistyi. Kerran 50 vuodessa tämä kunnianosoitus on ihan kohtuullista. Onko niin, että Niinistö on presidentti kun Suomi juhlii 100. v. itsenäisyyttään. Se, että itsenäisyyden 50.juhlavuonna pääministeri PAASION hallitus oli maan viideskymmenes hallitus, ei voi  enään siinä muodossa 100v juhlissa toistua.
Mielestäni itsenäisyyden kunnioittamiseen kuuluu ylläpitää  kansallista itsetuntoa. Siinä suhteessa ollaan alamäkeä menty oikein kunnolla. EU, Euro, EU:n taloudellinen hallinta,  sadat direktiivit jne ovat riisuneet Suomipojan päältä turvaliivit. Toinen kummajainen  on suhtautuminen näihin ”maahanmuuttajiin”. Hehän pyrkivät tänne . Ketään ei pakoteta. Mihinkään ei ole kadonnut viisaus lauseesta ”Maassa maan tavalla”. Vaan mitä tekee suomalaiset? Ei jouluvirttä, ei suvivirttä, maa on niin kaunis on ihan kauhistus. Kun johonkin pitäjän kyläkouluun sijoitetaan esim 4 ”Ei kristittyä” lasta niin  koulutoimenjohtaja  joutuu  paniikkiin. Vaikka myrskylyhdyn avulla on löydettävä   heidän oman uskontonsa opettaja. Se ajatus, että annettaisiin mahdollisuus omaksua sopeutuen meidän valtionkirkkomme mukainen uskonto ei tunnu mahtuvan kenenkään pääkoppaan. Samaan aikaan monilla seurakunnilla on omat nimikkolähettiläät perheineen toisella puolella maapalloa tavoittelemassa paikallisia ”pakanoita” luterilaiseen seurakuntaan.  Mielestäni peruskysymys on  juuri tämä kansallisen itsetunnon alennustila. Suomalaisesta ei rasistia saa muuta kuin pakottamalla mutta säilytetään  ne kivijalat joiden päälle itsenäinen Suomi on rakennettu. Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28 33560 Tampere gsm. 040-5088779