Tämä on nyt se juttu joka oli Aamulehdessö perjantaina. Ei nyt aivan 100% koska joitakin lauseita ja ajtuksia on jäåtetty pois, Seuraavassa blogissani on sittenn oikein asiaa koska siinä on juttu jota lehti ei julkaissut.Taisi alkaa liikaa polttaa............. 
 
VIERIVÄ KIVI (tunneli ) EI SAMMALOIDU.
Kolumnikirjoittelun ja lukijalta-sivun sisältöjen kautta on tullut selväksi, että kunnallisvaalit Tampereella tulevat olemaan tunnelivaalit. Kuntalaiset haluavat muutosta ja irti niistä taloudellisista uhkakuvista joita tunnelin toteuttaminen aiheuttaa. Vielä tässä vaiheessa voi yrittää kertoa tunnelin ja Ranta-Tampellan hankkeen historiaa joka on käsittämättömän pitkäkestoinen. Kaikkien vaiheiden äiti on valtuuston kokous 22.8.1989 joka alkoi aamuvarhaisella ja päättyi iltamyöhällä. Valtuusto hyväksyi ns. Tampella-sopimuksen joka solmittiin Tampereen kaupungin ja Oy Tampella  Ab:n välillä. Paljon on poistunut ko päätöksen aikaisia valtuutettuja ja virkamiehiä .Osa on vielä kuitenkin puuhissa mukana. Timo P. Nieminen oli sen aikaisen XL:n puheenjohtaja, mukana olivat mm Satu Hassi, Kimmo Sasi, Pauli Ruoholahti, Lasse Eskonen,Anneli Kivistö jne, Teräsmaa oli kaavoitusjohtaja, Timo Sivula oli kaupunginlakimies  jne. Kaupunginjohtaja oli sisäministerinä .Kokouksessa jauhettiin asiaa koko päivän. Parvekeyleisö lämpeni niin ,että puheenjohtaja tyhjensi koko parvekkeen. Piti alkaa ripeätoimintoinen kaavoitus jotta sovittu rakennusoikeus 420.000 ka-m2 + 14.130 ka-m2 saadaan kaavalla vahvistettua ja rakentaminen voi alkaa. Kokouksesta on nyt 23 vuotta.
Mitä Tapahtui 17.9.1990 pidetyssä kaupunginhallituksen kokoukses. Asian valmistelussa mukana ollut virkamies ihmettelee , että prosessi voimassaoloaikana ei tätä asiaa ole otettu esille. Kaupunginhallitus hyväksyi 2025 §:ssä äänin 9-2 Oy Tampella Ab:n esityksen jossa ilmoitettiin, että Tampella ja YIT-yhtymä ovat perustaneet kehitysyhtiön jonka osakkaina ovat  Oy Tampella Ab( 49 %), YIT-yhtymä (49%), Tampellan toimihenkilöiden eläkesäätiö s.r.(1%) ja Tampellan työntekijöiden Eläkesäätiö s.r(1%).Sopimus korvaa käsittelemiltään osin Tampella-sopimuksen alkuperäisen 22.8.89 kv:n hyväksymäm sopimuksen. Myös ilmoitettiin, että yhtiö ottaa vastatakseen alueen kaavasuunnittelun ja kunnallistekniikan kustannukset .Rajatun tilankäytön vuoksi haluan todeta, että sopimusmuutos sisältää hyvin täsmennettyjä menettelyjä kaikkien tarvittavien  maa-alueiden vapaaehtoisesta luovuttamisesta jokaisen kolmen osapuolen kesken ilman vastiketta  maanpäällisten liittymien rakentamisen toteuttamiseksi.. Asiakirjojen liitteenä olevissa kartoissa nykyinen rantatie siltoineen on näkyvillä .Kh:n kokouksessa jäsen Lempinen ehdotti jäsen Minkkisen kannattamana ,että asia tulisi saattaa valtuuston käsiteltäväkszi 19.9.1990.Esitys hylättiin.
KYSYMYKSIÄ:1. Onko käynyt niin, että Kv:lle  Ranta-Tampellan kaavoituksen valmistelutyön yhteydessä ei ole kerrottu kehitysyhtiön tekemien muutosten hyväksymisestä.2.Miksi asiaa on makuutettu 22 vuotta. Jos kaavoitus ja rakentaminen olisi toteutettu niin käytäntö osoittaisi tunnelin tarpeettomuuden.3. Asiapapereista ilmenee, että YIT olisi nopeasti halunnut toteuttaa maanpäälliseksi sovitut rakennusoikeudet , eli YIT oli tuossa vaiheessa ihan ”Lumivalkoinen” 4. Kuka keksi tunnelin? Tarkoitukseni ei ole tehdä valitusta.Sen voivat tehdä ne jotka osaavat. Pesän puhdistuksesta on kysymys.Onko Kh:n päätös tietoisesti pimitetty valtuustolta .Jari Niemelä kirjoitti Aamulehdessä ,että vain Tamperelaiset alkavat kaivaa 2 km tunnelia 35m syvyyteen tasaiselle maalle.
Jukka Koo Salonen. Taqnhuankatui 28 3560 Tampere. gsm -040-5088779