RAHANKAATOPAIKAT  RAKENNETAAN !

Edellisen blogini otsikko oli "Jukka Koolta loppuu lehdet, jää vain Kirkkosanomat ja Tori. Sen kunniaksi,että Torissa oli 9.5.12 tämä Rahankaatopaikat rakennetaan niin siirsin sen nyt äitienpäivänä tähän Blogiini.

Äitienpäivä on alkanut sujumaan. Kun lapset on lentäneet pesästä niin aamuhetken muodotkin muuttuvat. Aamuviiden aikaan keittelinn kahvit vaimolle.Uutuutena kahvipöydässä oli ruisleivän viipaleet joiden päälle leikkasin saksilla sydämen muotoisia koristeita leikkelemakkarasta ja juustonsiivuista.Niistä vaimo kyllä ilahtui jan yllättyi.Poikanin on karjatilallisena Hausjärvellä. 100 lehmää ja n.80 ha peltoa teettävät väh. 12 tuntista työpäivää. Ei siitä lähdetä Tampereelle kahvittelemaan.Tyttäreni tulee kohtapuoliin perheineen kahville hieman vajaalukuisena kun vävy ja 8v Luukas lähtivät Helsinkiin katsomaa Suomi-Usa ottelua.  Vanhempiemme haudat kävimme kukittamassa jo eilen.Isän haudalle panin kynntilänkin palamaan ku hän jo eläessäänkin niistä kovasti piti.Tuli nyt naputeltua vähän muutakin kuin Tampereen kurjuutta.

RAHANKAATOPAIKAT RAKENNETAAN!

Simo Lehto onnistui saamaan peräkkäisinä päivinä kirjoituksensa kahteen Tamperelaiseen lehteen. Hän oikein innostui  Harri Airaksisen  14.4. kirjoituksesta ”Kaupungin on kasvettava”. Otsikolla ”Airaksinen naulasi suurhankkeiden teesit”. Hän ihastui ajatuksesta ,että kokoomus lähtee kunnallisvaaleihin avoimesti päättäneenä  hoitaa Pitkän tunnelin ja Areenan rakentamisen. Muut investoinnit vaativat pieniä tarkistuksia. Vastaavia julistuksia hän toivoo muiltakin valtuustopuolueilta.

Kuinka Tampereen taloudellinen tilanne yht `äkkiä vajosi rappiolle.V.2010  ylijäämä oli 48 miljoonaa euroa. Vuoden 2011 alijäämä oli 15 miljoonaa euroa. Nyt on v.2012 talousarvio laadittu jo valmiiksi alijäämäiseksi. Minkä se 48 miljoonaa euroa on kadonnut. Minulla oli tilaisuus kysyä tämän hurjan summan kohtaloa talousarviopäällikkö Jukka Männiköltä. Hän kyllä puhui suomea. On olemassa konsernirahoitusjärjestelmä ja konsernipankki .Jotenkin sitä rahaa ei ollut enää olemassakaan. Paikalla oli 40 muutakin ihmistä. Kiitin Männikköä  selkeästä puheesta mutta  totesin en ymmärtäneeni asiasta yhtään mitään. Jos ylijäämä katoaa johonkin ilman myönteisiä vaikutuksia niin eikö sinne samaan paikkaan voi kadota myös alijäämä. Mitä me tässä turhia surraan? Viime päivinä on ollut vaikeata lukea mistä nyt taas kerran aletaan säästämään. Vanhusten ruokailusta palvelukeskuksissa, sijaisten palkkaaminen ja käyttö kielletään, henkilöstöä uhkaillaan lomautuksilla jne. Kun valtuuston kokouksissa valtuutettu lähtee pissalle tai tupakille niin ovesta tulee varajäsen rahastamaan kokouspalkkion ! Eduskunnassa ei näin tapahdu.

Kukaan virkamiehistä  ei esitä taukopaikkaa investointihankkeille. Samat virkamiehet ovat panneet liikkeelle Pitkän tunnelin, ”Suurpaskavatkaamon”, Tavasen , ratikkalinjan, Areenan, Vuoreksen, jne. Valtuusto ei ole edm. hankkeista alkuunpannut yhtään. Kyllä - napin painaminen on valtuutettujen ainoa rooli. Virkamiehiä emme kykene vaihtamaan. Seuraavissa kunnallisvaaleissa voimme  vaihtaa valtuutetut.

Kaikissa muissa suurissa kaupungeissa on talous vakaalla pohjalla. Tampereen ympäristökunnilla menee paremmin kuin koskaan. Ei edm.  suuruisia rahankaatopaikkoja ole kenelläkään rasitteena. Ympäristökunnat  vetäytyvät pois näistä Tamperelaisista virkamieskeksinnöistä. Kukaan ei edes häpeä sitä, että 5  miljoonaa euroa on valutettu Tavaseen. Rahoitus hoidetaan kuulemma konsernirahoituksesta. Toimitusjohtaja kertoo lehdessä ,että hanke etenee kuten mitään ei olisi tapahtunut. Voisiko 200 000 euroa olla sopiva summa jolla hän irtisanoutuisi ? Tämäkin luukku olisi aiheellista nyt  avata.

Vuoreksessa on vuositolkulla louhittu kallista tonttimaata. Siellä on vieläkin louhintakonetorneja kuin Teksasin öljykentillä. Konsernipankki varmaan maksaa viulut. Ääneen ei ole sanottu, että Näsijärven rantapenkereiden kunnostustyöt tehdään pitkän tunnelin piikkiin. Suomalainen työmies on motivoitava työhönsä. Poikkesin työmaalla juttelemassa.” Ei valu Nässyn vedet tunneliin.” Konsernirahoitus toimii vai tietääkö joku valtuutettu enemmän? On tässä  Tampereessa kestämistä. Naulakkaa nyt ne teesinne  muutkin puolueet  vaikka Vanhan Kirkon oveen niin käydään lueskelemassa!

Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28 33560 Tampere. gsm. 040-5088779