PAULI VÄLIMÄEN TIE KEHITYSPÄÄLLIKÖKSI

Nyt kun on lopullisesti varmistunut, että olen Aamulehden hyllyttämänä ainakin valtuuston kokoukseen 16.9 saakka niin kirjoittelen nyt ajatuksiani talteen blogimuotoon:

Pauli Välimäki on ollut jo hyvin pitkän aikaa se henkilö joka on pystynyt käskyttämään vihreitä valtuutettuja ja jota he ovat sokeasti totelleet.Kun Tampereelle valittiin Timo. P. Nieminen Pormestariksi niin Välimäki oli käsittääkseni lähinnä vapaa toimittaja. Takaamalla vihreiden äänet Niemisen taakse Välimäelle luvattiin paikka pormestarin erityisavustajana. Välimäki hoiti osuutensa ja paikka järjestyi. Nieminen mieltyi niin pormestarin tehtävään ,että Välimäki piti palkita toisella palkkiolla. Merkityksetön asia ei ollut sekään ,että hänen vaimonsa oli valtuuston puheenjohtaja.Hän sai luvan perustaa vihreille oman paikallisen puoluetoimiston. Sen peitenimeksi tuli Eco2. Yksikön oli tarkoitus pyrkiä  parantamaan rakennusten lämpöarvoja. Aamulehtikin kertoi, että toimiston henkilökuntaan palkataan johtajan Välimäen lisäksi yksi arkkitehti ja yksi kanslisti. Välimäki pani tuulemaan ja hetken päästä toimistossa oli jo kaksi naismaisteria lisää niin kuin hän itse kertoi. Toimisto sekosi kaikkiin asioihin. Rakennuslupien käsittely hidastui ja rakennustarkastukseen täytyi palkata lisää työvoimaa. Sitten Välimäki alkoi kehitellä tuulivoimaa. Sähkölaitoksen insinöörit olivat ihmeissään kun välimäki kertoi palkanneensa kaksi energia-alan diplomi-insinööriä. Toisin sanoen Välimäki ei halunnut olla minkäänlaisessa yhteistyössä jo kaupungin organisaatiossa olevien asiantuntijoiden kanssa. Kun asiaa tiedusteltiin Niemiseltä niin hän Tamperelaiseen tapaan sanoi: Sitra maksaa 45000 euroa perustamiskustannuksia.

Olisi luullut edm riittävän, mutta ei. Kun Kokoomusryhmä, Kauppakamari, A-insinöörit  ja tunneliallianssi olivat päättäneet TEHDÄ Anna-Kaisa Ikosesta seuraavan pormestarin niin varmuuden vuoksi päätettiin palkita Välimäki taas kerran. Konsernijohtaja Kankaala kaikessa hiljaisuudessa nimitti Välimäen kehityspäällikön toimeen.(palkka 5525 euroa /kk)Kankaala elää ilmeisesti tehtävässään aivan pilvessä ja pumpulissa kun kertoi Aamulehdelle että jotenkin muistaa nimittäneensä viimeisen puolen vuoden aikana kolme kehityspäällikköä.

Välimäki mourusi kuin pikkupoika ,että hän halusi pysyvän tehtävän. Välimäen puolue voisi sitten saman tien pistää valtuustossa tuulemaa ja vaatia vakinaistettaviksi ne kymmenet työntekijät esim sairaanhoitajat jotka ovat tehneet pätkätöitä 10-14 vuotta. Pormestarinkin pitäisi huomata tai ainakin lopettaa puheet organisaatio ohentamisesta.

Tunneliprosessi ei suinkaan ole ollut kesälomalla. Tulemme huomaamaan ,että kummallisesti lokakuun alkupuolella palkataan kaupungin palvelukseen pysyvään työsuhteeseen valtuutettuja jotka ovat äänestäneet tunnelin puolesta. Erityisesti tietysti takinkääntäjiä. Mielenkiintoinen nimitys tulee olemaan Eco2 toimiston johtajan paikka Välimäen jälkeen. Vihreä väri varmaan säilyy.

Tuli vähän naputeltua, se joskus helpottaa kun joutuu kasaamaan tietoa samalle paperille. Jukka Koo